fredag 15. mai 2009

Twitter, spotify, flickr, facebook?


Før følte jeg at jeg ikke var med i den tekniske verden, men nå er det så mye jeg går innpå og føller med på i internett verdenen at jeg glømmer å besøke flere sider.
Twitter, spotify, flickr, facebook, blogg, wiki osv. Alle disse ordene er nyte for meg, og jeg er innom alle disse nesten hver dag.

Jeg syns alle disse sidene er spennende og kjekke på hver sin måte. De er alle litt forskjellige. Noen er faktasider, noen er chatte sider, og enkelte er sider der du kan finne ting du har bruk for. Dette er sider som er spennende for det gjør ting mye enklere. Trenger du et bilde, en sang eller fakta kan du besøke twitter, flickr, wiki og lignende sider.

Det kan blir litt problematisk og, for noen sider blir så store at andre sider må bli lagt ned. Facbook har jo hatt en stor økning nå i det siste, og det vil jo si at et annet internett sted som er lignende får mindre tilhengere og må difor legges ned. Det er også problematisk for enkelte av disse sidene blir ikke bare brukt for å chatte å snakka med andre, men også som mobbing. Dette er trist men sant.

Jeg liker alle disse sidene veldig godt. Det er bare en ting som iriterer meg litt, og det er at en ikke kan laste ned musikk fra spotify. Dette er noe som nesten alle ungdommer vil sikkert. Hva skal vi med ipod om vi ikke kan legge musikken våres innpå den?

Twitter, facebook o.l. kan brukes til enkelte saker, som noe lærerne kan bruke til å kommunisere med elevene. blogg, wiki er to sider vi bruker i klassen nå. Da får vi oppgaver som vi skal skrive og legger de ut på nett etterpå. Nett som nå.

Dette fant jeg på nette som kanskje kan være litt kjekt å lese. Det er en debatt virker det som, og de snakker om blant anna twitter, facebook osv.